Jag ringde min mor igår och frågade om älgkött på kredit.
Hon svarade: "jag kan plocka ihop lite så kan Joel komma in och hämta det när han slutar ikväll".
Å så bra tänkte jag.
Berättade också att jag skojat med pappa om provision på Spåsugen som han nu fått sälja. (jag lade ju ut annonsen)
Fick då ett sms av pappa där det stod: "prästen viger er gratis som provision". Det var en präst som köpte den.
Men i morse då jag vaknade och kikade vad som hade hamnat i frysen så upptäckte jag att det låg ett kuvert på bänken med endast mitt förnamn på. Jag öppnade kuvertet och fann 500kr och en lapp där det stod:
 "PROVISION! Prästen viger inte hedningar!" Hahaha.... mamma är rolig ilband hon. undrar vad hon menade med att jag skulle vara en hedning. *fniss*
 I frysen fann jag massor av älgkött och en fläskfilé. I kylen stod en juice och köttsoppa. I skafferiet hittade jag en påse popcorn, koservburkar och ett kaffepaket.
Vad fan har dom kvar hemma hos sig? Dom måste ju ha skickat hela förrådet med Joel.
Galningar!
Men jag säger TACK! TACK! TACK! TACK! Tusen tack!
Det var ju bara älgkött jag bad om.
Mamma, jag lovar att bjuda er på en brakmiddag i vår när det blir varmt och skönt ute. Grillkalas ska det bli!Så idag ska jag och Leo äta spegetti och köttfärsås tillsammans. Det är ju dags att lägga till en middag också nu. Så jag tror inte det blir kvällsgröt längre. Utan vi kör middag kl.17 istället för gröten. Eventuellt att vi byter ut vällingen mot gröt på kvällen när han blir lite större. Man ska ju ändå inte vänja barn att somna med flaskan. Så eftersom Leo inte äter vällingen i sängen så borde det väl fungera lika bra med en portion gröt som en flaska välling tycker jag. Men än är det ett tag kvar dit.

Vad använder ni för gröt till era barn? Ni som läser och har barn alltså.
Jag kör med Nestlé nu när Leo har blivit så pass stor. Innan använde jag endast Hipp. Den var kanon!
Av Nestlé varierar vi med fullkornsgröt och fruktgröten. Väldans gott påstår Leo att det är.

image259


Hittade inte nåt grötkort, så det blev ett majskrokskort.
... köper man saker på ren impuls ibland. Nu har jag haft ett bord stående rätt länge här hemma som jag itne får att passa in på nåt ställe i huset.
Vet egentligen inte riktigt varför jag köpte det. Då tyckte jag det var snyggt, men det var ju ett bra tag sen.
Varför jag nämner det här nu är väl för att jag måste försöka sälja iväg det.
Det bara står och tar plats och samlar damm. Någon annan kanske verkligen vill ha det.
Bordet har en rund glasskiva och en fot i form av en drake. Det är ganska häftigt ändå. Men jag vet inte... Inte precis så man kan ha det i Leos rum heller. För då blir det nog utan skiva så småningom skulle jag tro.Idag hade vi besök! Nikita och Albin har vart här och hälsat på. Alltid lika trevligt tycker jag.
Lite läskigt är det ibland. För jag och Nikita verkar ha rätt lika smak på mycket. Och framför allt väldigt lika åsikter om saker och ting. Så jag hoppas denna vänskap håller i sig.Har nyss pratat med min mor. Har bokat barnvakt i februari så jag kan gå på hjärt och lungräddning genom BVC. Dessutom har jag köpt lite älgkött på kredit av mamma och pappa också. haha... Förmodar att jag aldrig kommer att få betala det. Men ändå. Man kan väl göra ett försök framöver.
Dom skämmer bort mig alldeles för mycket. Men det är rätt skönt att vara en liten bortskämding ibland också. Det finns ju dock olika sätt att vara bortskämd på.

Nu ska jag besöka blocket för att se om någon vill köpa nåt som jag äger. Näe, jag har inte nån annons ute. Men man kan ju se vad som finns under "köpes".

Jag måste bara berätta en sak.
Idag satt jag vid mitt köksbord. Skulle precis till att påbörja min middag. Satt med gaffeln i högsta hugg vrålhungrig.
Då skenar det förbi två stora hästar på vägen. Efter kommer en bil i sakta mak. Det såg nästan ut som bilen var ute och vallade.
Jag blev helt nojjig. "Vart skulle dom, vems är dom?"
Först trodde jag att jag såg i syne. Men så fel kan man ju inte se.
Nu är dom hemma och i säkerhet. Nån klant hade skrämt dom stackars djuren rejält när dom stog och filosoferade i sin hage.
Men huvudsaken är att allt gått bra och att dom nu är hemma igen.Det blev inte någon tur till staden. Det blev en tur till Matfors istället. Vi kunde inte storhandla idag. Så det får bli nåt tag framöver. Men Leo måste ju ändå ha sin gröt, som självfallet inte finns på Ica i Stöde. Dom har ju det allra nödvändigaste, men ibland måste man fara lite längra för att få det man vill ha.

Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska få för mat imorgon. Jag kan ju inte äta bara potatis. Och mina sista kronor fick Leo. Så jag är pank. Och Joel ska ju jobba, så jag kan inte norpa hans kort heller.
Nåväl, jag får väl ta fram min stackars stek och slänga in den i ugnen ikväll innan jag går och lägger mig. Den ska ju stå i nästan tolv timmar. Ja, det blir "tjälaknöl" igen. (Nöjd nu Malin?)

Annars har det bara vart en sån där lång och väldigt tråkig dag. Joel besökte tandläkaren, jag har bara tvättat mest hela dagen som vanligt.